Noen råd

 

 

For at alle skal trives og for at du skal ha best effekt av yogatimen, ber vi deg følge disse punktene så godt det lar seg gjøre.   

 • Ta gjerne med et eget lite håndkle/teppe til å ha oppå utstyret vårt, spesielt under overkroppen/ansiktet- av hygieniske årsaker. En egen yogamatte kan også brukes.   
 • Begrens, eller ikke bruk parfyme, i yoga bruker vi lange dype pust og mange er sensitive mot parfyme. 
 • Heng klær og vesker/mobiler på knaggene før du går inn i selve yogarommet.
 • Slå av, eller ha flymodus på mobilen før timen begynner.
 • Ta gjerne med egen drikkeflaske med vann. 
 • Ikke kom etter timen har begynt da det kan være låst, vi begynner med avspenning.
 • kom heller ikke veldig lenge før timen begynner i tilfelle du kommer til låste dører eller før rommet er gjort klart. Da går det an å vente i gangen ved ytterdøren.
 • Må du gå før timen slutter, gå da før avspenning (15-10 min før timen slutter) 
 • Ha på klær som ikke begrenser bevegelse. 
 • Det anbefales ikke å praktisere yoga på full mage. La det være minst halvannen time mellom et måltid til timen begynner. Det idelle er å vente med å gjøre yoga 2 til 3 timer etter man har spist et måltid. Småsnacks går fint inntil en time eller halvtime før timen (banan, frukt, nøtter osv) 
 • Prøv og ikke vær høylytt når du er i yogarommet, folk kommer ofte til yoga etter en hektisk hverdag og søker ro og fred.
 • Om du har spørsmål eller tilbakemeldinger til instruktøren men det er knapp tid før timen begynner, vent da heller til etter timen, eller send en e-post på forhånd. 
 • Om du vet du kommer til å ha fravær på din time, si da fra så fort som mulig. Vi har en ordning hvor vi tilbyr at deltaker kan bytte time til en annen dag eller time. Da må vi vite på forhånd så vi kan sjekke om det er plass på timen du ønsker i stedet.  
 • Instruktøren bruker noen ganger naturlige eteriske oljer ved å massere deg kort og lett på nakken, skuldre eller hodet på slutten av timen, dette for å hjelpe deg å lande enda mer inn i avspenning. Si fra om dette er et problem for deg, vi har forståelse for at ikke alle ønsker å bli rørt ved, det samme gjelder justeringer i stillinger.  

Ta ansvar for egen kropp

 

Du kjenner selv din egen kropp, dine eventuelle skader og smerter, om du er i tvil om yoga er noe for deg, ta kontakt med din lege eller fysioterapeut. Vi anbefaler yogatimene våre kun til folk som kan komme seg opp fra et gulv og ned igjen (uten hjelp) utenom dette skal timene passe for alle aldre, fra ung voksen til eldre, alle nivåer, alle størrelser, mann og kvinne. Yogalæreren er der for å lære deg yoga, vi guider deg så godt vi kan med kunnskapen vi har men du må selv ta ansvar for din egen kropp. ArjavaYoga tar ikke ansvar om du skulle påføre deg skader eller smerter i timene, derfor er det viktig å lytte til kroppens signaler. Man skal ikke kjenne skarpe smerter når man gjør yoga, en følelse av litt strekking når man går litt dypere inn i stillinger er helt i orden, en følelse av stivhet i kroppen er også vanlig. Man skal kunne ha tilgang til, og rom i kroppen for gode dype pust, om du føler at en stilling hemmer fri flyt av pusten i kroppen din har du gått for dypt i stillingen i forhold til ditt nivå. Pusten er en fin guide å følge. Aldri tro at du er for stiv til å begynne med yoga, yoga hjelper spesielt for stive kropper. Man blir mykere ved regulær yogapraksis.   

Mottoet "reisen blir til mens du går" er viktig å ha med seg til hver yogatime. Gjør ditt møte med yoga til en god opplevelse ved å jobbe med å droppe tanker om mål, prestasjon og sammenligning. Alle kropper er unike og forskjellige, vi praktiserer yoga med letthet og glede ut i fra hvor vi er i øyeblikket "her og nå" ut i fra dagsform og energinivå. Yoga praktisert med tilstedeværesle og mindfulness skal kunne oppleves som helsebringende, helbredende, velgjørende, beroligende og gledesfylt, man kan selvfølgelig også møte på vanskelige følelser og tanker, men det trenger ikke å være en negativ ting, her har du da en fin anledning til å jobbe med aksept og observasjon, yoga handler mye om akkurat det.